07:21 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
0 01
Βρείτε μας

Στην πορεία εμβολιαστικής κάλυψης των Ελλήνων πολιτών κατά της COVID-19 και τα τελευταία νέα για τα εμβόλια, αναφέρθηκαν η κ. Θεοδωρίδου και ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, σήμερα Δευτέρα, εστίασε στην πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα και τα νεότερα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Η ενημέρωση έγινε από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα άρχισαν οι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικία από 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

H παραλαβή εμβολίων της εταιρείας οδήγησε σε αλλαγή στην εμβολιαστική στρατηγική της χώρας, καθώς οι κλινικές μελέτες της AstraZeneca σε άτομα 65 ετών και άνω κρίθηκαν ανεπαρκείς και αποφασίστηκε να μην χορηγηθεί σε αυτούς τους πολίτες.

Από σήμερα στη «μάχη» των εμβολιασμών μπαίνουν και δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που επισκέφτηκαν πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αντίστοιχα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
Tags:
Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός, πιστοποιητικό εμβολιασμού, πλατφόρμα εμβολιασμού, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK