16:27 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, σε πολλές περιοχές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια» που σαρώνει τη χώρα.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει τη χώρα εδώ και αρκετές ώρες.

Να σημειωθεί πως για κάποιες περιοχές οι σχολικές μονάδες αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη.

Τα μαθήματα θα συνεχίσουν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με οδηγία της Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Αναστασίας Γκίκα. Για όσες περιοχές κλείνουν τα σχολεία θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν, δηλαδή 2:10 μ.μ. με 4:30 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. με 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά σχολεία.

Ποια σχολεία θα κλείσουν την Τετάρτη

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας στις παρακάτω περιοχές:

Ανατολική Μακεδονία Θράκη: Aναστολή λειτουργίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και μετά, ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, διά ζώσης ή με τηλεκπαίδευση, θα αποφασίζεται από κάθε Δήμο ξεχωριστά. 

Κεντρική Μακεδονία: Κλειστά θα μείνουν και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια αλλά αποφάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Βέροια: Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και όλων των Σχολικών Μονάδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) του Δήμου Βέροιας.

Δυτική Μακεδονία: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές. Με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αύριο, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Καρδίτσα: Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που είναι μέλη του Πανθεσσαλικού Συλλόγου βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων.

Μαγνησία: Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιφερειακά αυτής. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ. Επίσης κλειστά θα είναι τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία με αποφάσεις των δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης και τα σχολεία στα νησιά των Σποράδων, δηλαδή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αφού εξακολουθούν τα νησιά να μην ηλεκτροδοτούνται για περισσότερες από 24 ώρες, λόγω της μεγάλης ζημιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.

Στερεά Ελλάδα: Οι σχολικές μονάδες των Δήμων Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη. Στον Δήμο Καρπενησίου οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές. Το ίδιο στους Δήμους Δελφών και Δωρίδας.

Ιόνιο: Kλειστές οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Περιφερειακή Ενότητας Κέρκυρας. Το ίδιο και σε Κεφαλονία και Ιθάκη.

Εύβοια: Διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου, έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Κρήτη: Κλειστά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Νησιά Αιγαίου: Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης αποφάσισε τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο νησί. Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοσίων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων καθώς και των δημόσιων και ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Τέλος, στη Λήμνο με απόφαση του Δημάρχου, αύριο, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, και μεθαύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, η προσέλευση των μαθητών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Λήμνου θα γίνει στις 09:00 π.μ.

Κλειστά όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Αττική

Τέλος, κλειστές θα παραμείνουν έως και την Τετάρτη οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Tags:
κακοκαιρία Μήδεια, κλειστά σχολεία, κλειστό, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK