06:41 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις πριν τις 10:00 καλεί τους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» σφυροκοπά την Αττική.

Νέα σύσταση απευθύνει, σήμερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής, να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει τον νομό. 

«Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για τον λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες» τονίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10:00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους» σημειώνει. 

Και συμπληρώνει: «Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10:00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο».

Χθες το βράδυ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει αντίστοιχη σύσταση μόνο προς τους πολίτες της βόρειας και ανατολικής Αττικής.

Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται μετ' εμποδίων, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από τις βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. 

Όσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από -01 βαθμούς Κελσίου έως και 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Tags:
Πολιτική Προστασία, χιόνια, χιόνι, χιονοπτώσεις, χιονόπτωση, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κακοκαιρία Μήδεια, κακοκαιρία, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK