13:09 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κλειστά είναι τα σχολεία πολλών περιοχών της χώρας σήμερα λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των πολικών θερμοκρασιών.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο πλαίσιο του έντονου κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα. 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι αν και τα σχολεία είναι κλειστά προβλέπεται η διδασκαλία να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεκπαίδευσης τόσο στις περιοχές που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα όσο και στις επαυξημένοι κινδύνου από επιδημιολογικής άποψης λόγω κορονοϊού.

Ας δούμε αναλυτικά τις περιοχές στις οποίες είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα.

Αττική:Κλειστά τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Κεντρική Μακεδονία: Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την κεντρική Μακεδονία θα παραμείνουν κλειστά, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ανατολική Μακεδονία Θράκη: Aποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας.

Δυτική Μακεδονία: Kλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και οι παιδικοί σταθμοί, τα δημοτικά, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής.

Μαγνησία: Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου αλλά και τον δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές, συμπεριλαμβανομένων και των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Στερεά Ελλάδα: Kλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες στη Φθιώτιδα και με απόφαση των δημάρχων Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας οι μαθητές δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στα σχολεία τους. Αναστολή της λειτουργίας των σχολείων έλαβε και ο δήμος Καρπενησίου, όπως και οι δήμοι Δελφών και Δωρίδας, ενώ οι δήμοι Διστόμου Αράχωβας -Αντίκυρας δημοσιοποίησαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν θα λειτουργήσουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Δυτική Ελλάδα-Ήπειρος και νησιά Ιονίου: Τα σχολεία της Ροδαυγής, του Κορφοβουνίου και το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Άρτας θα παραμείνουν κλειστά, όπως και το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Κορφοβουνίου. Σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο αποφασίστηκε πως δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για τη Ζάκυνθο προβλέπεται και η αναστολή λειτουργίας και των νηπιαγωγείων.

Κρήτη: Oι αντιπερφερειάρχες του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές προβλέπεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω της διαδικασίας τηλεκπαίδευσης.

Νησιά Αιγαίου: Στη Χίο και τη Σάμο, έχει αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, περιλαμβανομένων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Πελοπόννησος: Kλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές: Στην Κορινθία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Κορινθίων, Ευρωστίνης, Λουτρακίου - Περαχώρας και Νεμέας, ενώ στο δήμο Σικυωνίων δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των δημοτικών ενοτήτων, Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού. Στην Αργολίδα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Άργους - Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου. Στην Αρκαδία δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στους δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και βόρειας Κυνουρίας, ενώ στη Λακωνία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους, Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.

Tags:
κακοκαιρία Μήδεια, κακοκαιρία, χιονόπτωση, κλειστά σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK