05:40 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1629)
0 01
Βρείτε μας

Η «Μήδεια» επιβάλλει συνθήκες σκληρότερου lockdown μειώνοντας τις μετακινήσεις και τις όποιες συνθήκες συνωστισμού. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εκτιμά ότι τις επόμενες μέρες μπορεί να δούμε μείωση των κρουσμάτων.

Η επέλαση του χιονιά «Μήδεια» εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί ίσως τελικά έχει και κάτι θετικό. Ίσως μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού αφού οι δυσκολίες στις μετακινήσεις και κατ’ επέκταση στην συνεύρεση πολλών ατόμων δημιουργεί συνθήκες ενός αυστηρού lockdown και άρα μείωση της πιθανότητας διασποράς του ιού. 

Μιλώντας στο Sputnik η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού επισήμανε ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν δημιουργείται ένα πιο σκληρό lockdown και εκτιμά ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

«Νομίζω ότι αν το δει κανείς συνολικά και συνυπολογίσει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι και δεν επικοινωνούν, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν μάλλον δεν ευνοούν τη μετάδοση του κορονοϊού. Δηλαδή είναι σαν ένα πιο σκληρό lockdown, οπότε το ότι είμαστε όλοι στα σπίτια μας είναι επικίνδυνο με την έννοια του κλειστού χώρου που δεν αερίζονται καλά μόνο αν υπάρχει κρούσμα μέσα στο σπίτι. Αν δεν υπάρχει κρούσμα, δεν υπάρχει και δυνατότητα να κολλήσουμε γιατί δεν ερχόμαστε σε επαφή με κανέναν. Ίσως να δούμε και μείωση των κρουσμάτων. Δηλαδή σε δέκα ημέρες, μετρώντας από χτες μπορεί να έχουμε μείωση» τόνισε η κα Λινού. 

Όσον αφορά τη χρήση διπλής μάσκας η κα Λινού είναι υπέρμαχος αφού όπως λέει οι κοινές μάσκες προστατεύουν κατά 40% οπότε σε συνθήκες συνωστισμού η διπλή μάσκα είναι χρήσιμη και προσθέτει επιπλέον προστασία. 

«Χρήσιμη θα είναι οπωσδήποτε η διπλή μάσκα. Γιατί η μέση μάσκα προστατεύει κατά 40% το πολύ. Μόνο οι μάσκες ΚΝ95 προστατεύουν περισσότερο. Επομένως αν έχουμε δύο μάσκες είναι σαν να έχουμε μιας καλύτερης ποιότητας μάσκα που προστατεύει περισσότερο. Οπότε χρήσιμη είναι η διπλή μάσκα, φτάνει να μπορεί κάποιος να τις φοράει σωστά και να την αντέχει. Κυρίως όταν είμαστε σε χώρο που υπάρχει πολύς κόσμος και κοντά μας» κατέληξε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας. 

Θέμα:
Lockdown (1629)
Tags:
lockdown, Αθήνα, Αττική, χιόνια, κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK