06:30 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με την κακοκαιρία να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας η οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Ας δούμε όσα πρέπει να προσέξουμε.

Εξαιρετικά προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί αυτές τις ημέρες καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας, η χιονόστρωση και ο πάγος δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ολισθηρό οδόστρωμα που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.

Έτσι, όταν κινούμαστε με το αυτοκίνητό μας σε χιονισμένο δρόμο ακόμη και εάν έχει καθαριστεί από εκχιονιστικά μηχανήματα ή και κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης, κρίνεται απαραίτητο να μειώσουμε ταχύτητα χωρίς απότομες επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις. 

Παράλληλα, πρέπει να ελέγχετε συνεχώς τον δρόμο και να επιλέξετε σημεία που δεν έχουν πάγο κρατώντας πάντοτε μεγάλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Επιπλέον, μην προσπαθήσετε να ανεβείτε μια ανηφόρα ή να κατέβετε μια κατηφόρα αν δεν είσαστε σίγουροι ότι δεν γλιστράει.

Σε περίπτωση που το όχημα γλιστρήσει, προσπαθήστε να το κατευθύνετε προς το πιο ασφαλές σημείο του δρόμου ή σε κάποιο σημείο που φαίνεται να μην έχει πάγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλό είναι πριν ξεκινήσετε να ελέγξετε το βάθος πέλματος του ελαστικού. Όσο μεγαλύτερο βάθος τόσο καλύτερος έλεγχος στον δρόμο. Επίσης, εάν έχετε φορέσει αλυσίδες στα ελαστικά αποφύγετε να πατάτε το φρένο απότομα και κρατήστε σταθερή πίεση.

Tags:
οδήγηση, αυτοκίνητο, δρόμος, πάγος, χιόνια, χιόνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK