07:40 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το βράδυ κατέρρευσε λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια οροφή σε μονάδα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.

Σε αναστολή λειτουργίας προχώρησε σήμερα το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, αφού η οροφή στα ηλεκτροκάμηνα της μονάδας νικελίου κατέρρευσε από το βάρος του χιονιού που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Η περιοχή πλήττεται σοβαρά από τον χιονιά και αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος στο εργοστάσιο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι αφού το δίκτυο υψηλής τάσης μέσω του οποίου τροφοδοτείται το εργοστάσιο έχει υποστεί ζημιές από πτώση δένδρων. Επιπλέον, το εργοστάσιο δεν είναι προσβάσιμο καθώς το χιόνι δεν επιτρέπει τη μετάβαση των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις. 

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ που επικαλείται το ΑΜΠΕ, το εργοστάσιο θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί εφόσον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση - κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα - και καταστεί δυνατή η πρόσβαση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ μέσω δύο διαγωνισμών για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και της εταιρείας, οι οποίοι πραγματοποιούνται παράλληλα, από το ΤΑΙΠΕΔ. Στους διαγωνισμούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι επενδυτικά σχήματα.

Tags:
χιόνια, κακοκαιρία Μήδεια, ΛΑΡΚΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK