21:33 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εξαιρετικά προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις και ο πάγος ευνοούν τα ατυχήματα.

Σε οδηγίες για την οδική μας συμπεριφορά εν μέσω του χιονιά που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας προέβη δάσκαλος οδηγικής συμπεριφοράς και γιος του οδηγού Ιαβέρη, Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκουΐζος έκανε λόγο για πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες καλώντας να «ξεχωρίσουμε τον αστικό ιστό από την περιφέρεια». Όπως είπε, τα ορεινά κι η περιφέρεια στα βόρεια αυτή τη στιγμή είναι απροσπέλαστα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δάσκαλος οδηγικής συμπεριφοράς, εκτίμησε πως θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στις πόλεις, όπου επικρατεί το φαινόμενο «δρόμοι σούπα» με την άσφαλτο να έχει νερό και χιόνι πράγμα που καθιστά δύσκολη την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε στενές ανηφόρες και κατηφόρες οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν προβλήματα συνιστώντας οι μετακινήσεις να γίνουν μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Όταν μπούμε στο αυτοκίνητο μόνο με αλυσίδες ή χιονολάστιχα που είναι το καλύτερο για την περίπτωση» είπε ο ειδικός καλώντας σε οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα.

Στο μεταξύ, ο κ. Μαρκουΐζος εκτίμησε ότι από τις επιπτώσεις του χιονιά κινδυνεύουν περισσότερο να τραυματιστούν οι πεζοί καλώντας τους «να μην περπατάνε ανέμελοι και να κοιτάνε γύρω τους τα αυτοκίνητα καθώς μπορεί εύκολα να βρεθεί ένα αυτοκίνητο πάνω τους και να τους σκοτώσει».

Tags:
Ιαβέρης, αυτοκίνητο, πάγος, οδήγηση, χιόνια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK