09:12 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ελάχιστα τα καταστήματα που προσφέρουν delivery στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συστήνει στους εργοδότες να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους που έχουν επωμιστεί το βάρος του delivery μέσα στον χιονιά.

Και ενώ η κακοκαιρία «Μήδεια» συνεχίζει την επέλασή της στην Αττική, οι διανομείς φαγητού συνεχίζουν να εξυπηρετούν παραγγελίες, επιτελώντας κοινωνικό έργο, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έτσι, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους, να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Συγκεκριμένα, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

«Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζομένους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες» τονίζει το υπουργείο.

Καταλήγοντας, καθιστά σαφές ότι, «σε κάθε περίπτωση», οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν με την απαιτούμενη αυστηρότητα.

Ήδη πάντως, ελάχιστα είναι τα καταστήματα που προσφέρουν ακόμα υπηρεσίες ντελίβερι στην Αττική.

Η «Wolt» δεν πραγματοποιεί μάλιστα καμία παράδοση μέσω ντελίβερι στην Αθήνα, ενώ και στη δημοφιλή πλατφόρμα efood ελάχιστα είναι τα καταστήματα εστίασης που έχουν διαθέσιμη την σχετική υπηρεσία.

Επίσης και τα σούπερ μάρκετ, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν θα μπορέσουν να εκτελέσουν σήμερα (16/02) τις προγραμματισμένες παραγγελίες.

Από την πλευρά του, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού της Αθήνας ζητά μέτρα για τους εργαζόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και από τους εργοδότες, ώστε να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσο κρατήσει η κακοκαιρία.

Tags:
φαγητό, διανομή, διανομέας, καιρός, χιόνια, χιόνι, κακοκαιρία Μήδεια, κακοκαιρία, delivery
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK