Άσχημα τα νέα για την επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας, καθώς για ακόμη ένα 24ωρο επιδεινώθηκαν οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας της COVID-19: αυξήθηκαν οι ημερήσιοι νεκροί, τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι.
Eιδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκε νέος τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, δηλαδή 1.121 κρούσματα, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 173.905 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες, ενώ 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.800 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επίσης, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 29 νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19, ενώ από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα μας μετρά συνολικά 6.181 νεκρούς, το 95,6% εκ των οποίων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Παράλληλα, αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι, κατά 10 προσθήκες σε σχέση με χτες, δηλαδή πλέον ανέρχονται σε 309 (66,7% άνδρες) και η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
Μάλιστα, τo 87,4% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ συνολικά 1.231 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).
Τα κρούσματα μπορεί να μειωθούν λόγω... «Μήδειας» - Η Αθηνά Λινού στο Sputnik
Ταυτόχρονα, ενώ η «Μήδεια» σαρώνει τη χώρα, δεν αποκλείεται να κερδίσουμε και ένα θετικό -επιδημιολογικά πάντα- στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια ενδεχόμενη μείωση των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, που μίλησε στο Sputnik, οι δυσκολίες στις μετακινήσεις και κατ’ επέκταση στην συνεύρεση πολλών ατόμων δημιουργεί συνθήκες ενός αυστηρού lockdown και άρα μείωση της πιθανότητας διασποράς του ιού.
«Νομίζω ότι αν το δει κανείς συνολικά και συνυπολογίσει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι και δεν επικοινωνούν, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν μάλλον δεν ευνοούν τη μετάδοση του κορονοϊού. Δηλαδή είναι σαν ένα πιο σκληρό lockdown, οπότε το ότι είμαστε όλοι στα σπίτια μας είναι επικίνδυνο με την έννοια του κλειστού χώρου που δεν αερίζονται καλά μόνο αν υπάρχει κρούσμα μέσα στο σπίτι. Αν δεν υπάρχει κρούσμα, δεν υπάρχει και δυνατότητα να κολλήσουμε γιατί δεν ερχόμαστε σε επαφή με κανέναν. Ίσως να δούμε και μείωση των κρουσμάτων. Δηλαδή σε δέκα ημέρες, μετρώντας από χτες μπορεί να έχουμε μείωση» τόνισε η κα Λινού.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)