15:01 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου 250.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία «Μήδεια».

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» από την Αττική.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι στην αποκατάσταση των ζημιών συνδράμει ήδη και ο στρατός, την ώρα ωστόσο που περίπου 250.000 νοικοκυριά όχι μόνο βρίσκονται στο σκοτάδι, αλλά πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν και πρόβλημα στην υδροδότηση.

Για αυτόν τον λόγο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (17/02) είναι προγραμματισμένη νέα σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, με εκπροσώπους της Πολιτείας, του στρατού, της πυροσβεστικής, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΔΑΠ.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 07:45, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιου Καραγιάννη, του Διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιου Τόσιου.

Σκοπός, δε, της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, καθώς και η εκπόνηση σχεδίου για την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη θα λάβουν, επίσης, μέρος ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ μετά το τέλος της θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο.

Tags:
κακοκαιρία Μήδεια, κακοκαιρία, καιρός, σύσκεψη, Πολιτική Προστασία, διακοπή ρεύματος, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK