05:33 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος από τον παγετό οδήγησε διάφορες τοπικές αρχές να αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων ενώ αλλού θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση.

Εκτός από τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην υδροδότηση διάφορων περιοχών, η κακοκαιρία «Μήδεια» προκαλεί προβλήματα και στη λειτουργία των σχολείων.

Έτσι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και με τον κίνδυνο από τον παγετό που αναμένεται να δημιουργηθεί, σχολικές μονάδες θα παραμείνουν και σήμερα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, κλειστές ενώ σε άλλες περιοχές η λειτουργία των μαθημάτων θα ξεκινήσει με καθυστέρηση.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία 

Για την Αττική προβλέπεται η αναστολή όλων των σχολείων Ειδικής Αγωγής και την Τετάρτη, με τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες να μην λειτουργούν εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο του Κιλκίς, όσο και στον δήμο Παιονίας θα παραμείνουν κλειστά, όπως κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί. Το ίδιο προβλέπεται και για την Πέλλα και συγκεκριμένα στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Πέλλας.

Αναστολή λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των σχολείων προβλέπεται και στην Πιερία, στους δήμους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.

Όσον αφορά στον δήμο Κατερίνης, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, αν και οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργήσουν.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί στην Ημαθία και συγκεκριμένα στους δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Επίσης, στον δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, δεν θα λειτουργήσουν το 3ο και 4o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών, το Νηπιαγωγείο Πορταριάς, καθώς και το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Σημάντρων.

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, το Δημοτικό Σχολείο Ποτίδαιας, το Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων, καθώς και το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών. Επίσης, στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Αναστολή λειτουργίας αποφασίστηκε και για τις σχολικές μονάδες στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Πού θα ανοίξουν με καθυστέρηση τα σχολεία

Σε άλλες περιοχές, τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με καθυστέρηση.

Συγκεκριμένα, στις Σέρρες, στους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9 π.μ. το πρωί, ενώ στον δήμο Νέας Ζίχνης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει μια ώρα αργότερα από την προκαθορισμένη.

Στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί λόγω του πρωινού παγετού, ενώ το νηπιαγωγείο της Παλαιόχωρας θα παραμείνει κλειστό.

Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία του δήμου Κασσάνδρας θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί.

Tags:
ωράριο σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο, Μήδεια, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK