06:38 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μία αποτίμηση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Μήδεια», αλλά και προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων θα γίνει σε νέα σύσκεψη στην Πολιτική Γραμματεία.

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, το πρωί στο κτίριο Φάρος του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την κακοκαιρία «Μήδεια»

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 07:45 υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, και σκοπός -σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί- είναι η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική.

Ακόμη, θα γίνει προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιου Καραγιάννη, του Διευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου  Στέφανου Κολοκούρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιου Μάνου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιου Τόσιου.

Θα λάβουν, επίσης, μέρος ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θεόδωρος Κολυδάς, καθώς και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Σημειώνεται πως μετά το τέλος της σύσκεψης αναμένονται δηλώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο.

Πατούλης: Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

Σημειώνεται πως σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως δέκα οχήματα της Περιφέρειας θα ρίξουν αλάτι στους δρόμους ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία πάγου και να γίνει κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGA, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον δήμο Διονύσου. Οι πτώσεις δέντρων πρέπει να είναι γύρω στις 700 και κάποια απ' αυτά έπεσαν σε γραμμές ηλεκτροδότησης και υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

Για την κυκλοφορία των οχημάτων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως τα προβλήματα δεν θα μπορέσουν να λυθούν μέσα σε ένα βράδυ, οπότε σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων αύριο το πρωί.

Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, καιρός σήμερα, καιρός, κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK