07:27 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Απόλυτη προτεραιότητα χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική.

Έως και το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί, στον μεγαλύτερο δυνατό, βαθμό το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το πέρας της σύσκεψης στο κτίριο Φάρος για την αποτίμηση των ζημιών της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Έκανε λόγο για τη «σφοδρότερη κακοκαιρία και χιονοπτώσεις της τελευταίας 20ετίας». Σημείωσε, ωστόσο, πως τα φαινόμενα είναι «σε ύφεση» και το βλέμμα στέφεται πλέον στην Κρήτη, όπου έχει μετακινηθεί η κακοκαιρία.

Από τα ξημερώματα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, σημείωσε, και τόνισε πως το μεγάλο μέτωπο, τώρα, είναι αυτό της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Τα προβλήματα στην υδροδότηση έχουν αποκατασταθεί σε συντριπτικό βαθμό, είπε, σημειώνοντας πως υπάρχουν μικρά προβλήματα σε περιοχές όπως το Κουκάκι και η Βάρη που θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι τις 15:00. 

«Μεγάλο στοίχημα είναι η ηλεκτροδότηση» τόνισε και συνέχισε: «Είναι πρώτη φορά που είχαμε καθολικό πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα».

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν όλο το βράδυ από τη ΔΕΗ, από κλιμάκια του στρατού αλλά και ομάδες ΕΜΑΚ.

Είναι «απόλυτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης που έχει υποστεί συντριπτικές  ζημιές, έχουν πέσει εκατοντάδες δένδρα».

«Θεωρώ ότι σήμερα, μέχρι αργά το βράδυ, θα έχει αποκατασταθεί η πλειονότητα των ζημιών» κατέληξε.

Μάνος: Κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό

Με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος έκανε λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση».

Στα βόρεια προάστια επιχειρούν, σε 24ωρη βάση, πάνω από 400 άτομα και επιπλέον ομάδες που έχουν φτάσει από περιοχές εκτός Αττικής, ενημέρωσε. 

Σημείωσε πως υπήρξαν ζημιές σε 84 – 85 κεντρικούς κορμούς, με τις μισές εξ αυτών να έχουν αποκατασταθεί.

Όπως τόνισε, έμφαση θα δοθεί σε περιοχές που παραμένουν περισσότερες ώρες χωρίς ρεύμα, όπως ο Διόνυσος, η Άνοιξη και ο Άγιος Στέφανος.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, είπε, και σημείωσε πως μέχρι αργά το βράδυ σήμερα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών.

Tags:
χιόνια, χιόνι, ηλεκτροδότηση, καιρός, κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK