03:54 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η κακοκαιρία φέρνει σήμερα αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας κάνοντας την οδήγηση εν μέσω παγετού ιδιαίτερα επικίνδυνη. Τι να προσέξετε.

Εξαιρετικά επικίνδυνη μπορεί να αποβεί η απρόσεκτη οδήγηση εν μέσω των συνθηκών παγετού που διαμορφώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρυσός κανόνας είναι η κίνηση του αυτοκινήτου σας σε μειωμένη ταχύτητα ακόμα κι αν ο δρόμος έχει καθαριστεί από χιόνι, καθώς ο πάγος καραδοκεί δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ολισθηρό οδόστρωμα.

Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ελέγχοντας τον δρόμο, επιλέγοντας να οδηγείτε σε σημεία που δεν έχουν πάγο και κρατώντας πάντα μεγάλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Παράλληλα, αποφύγετε ανηφόρες και κατηφόρες που ενδεχομένως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών λειτουργήσουν ως «τσουλήθρες» για το όχημά σας.

Ωστόσο, αν τελικά το αυτοκίνητο γλιστρήσει κάπου, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να το κατευθύνετε προς το πιο ασφαλές σημείο του δρόμου ή σε κάποιο σημείο που φαίνεται να μην έχει πάγο.

Καλό είναι επίσης πριν ξεκινήσετε να ελέγξετε το βάθος πέλματος του ελαστικού. Όσο μεγαλύτερο βάθος τόσο καλύτερος έλεγχος στον δρόμο. Επίσης, εάν έχετε φορέσει αλυσίδες στα ελαστικά, αποφύγετε να πατάτε το φρένο απότομα και κρατήστε σταθερή πίεση.

Tags:
οδήγηση, οδηγίες, δρόμος, αυτοκίνητο, χιόνια, πάγος, παγετός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK