07:44 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Με SMS ή μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr θα ενημερωθούν οι πολίτες για την ημέρα και την ώρα του επανασχεδιασθέντος ραντεβού. Το απόγευμα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας.

Το Σαββατοκύριακο προσανατολίζεται ο κρατικός μηχανισμός να πραγματοποιηθούν στην Αττική τελικά οι εμβολιασμοί που χθες ματαίωσε ο χιονιάς.

Το χθεσινό εμβολιαστικό πρόγραμμα για την Αττική λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών «τινάχθηκε στον αέρα», με τους πολίτες να αναμένουν σε «αναμμένα κάρβουνα» σινιάλο για τον επαναπροσδιορισμό της ημέρας και ώρας του νέου ραντεβού, κάτι που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Sputnik από τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες και πιθανότατα κατά τις έκτακτες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια το απόγευμα.

«Το νέο ραντεβού θα στέλνεται είτε με SMS είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr» μας μεταφέρουν πηγές από την ομάδα λήψης αποφάσεων στο Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι δεν χάθηκε παρ' όλα αυτά ούτε μία δόση, καθώς όλες διοχετεύτηκαν εκτάκτως στα Σώματα Ασφαλείας, στην Πυροσβεστική και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το emvolio.gov.gr, το περασμένο 24ωρο έγιναν 21.021 εμβολιασμοί από τους περίπου 30.000 που είχαν προγραμματιστεί.

«Επτακόσια εμβόλια έγιναν χτες και σε τρόφιμους και προσωπικό των Φυλακών Κορυδαλλού, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ σήμερα 400 δόσεις θα διατεθούν στους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα» μας ενημερώνουν σχετικά από το υπουργείο Υγείας, παραπέμποντάς μας ωστόσο στις αναλυτικές ανακοινώσεις που θα κάνει το απόγευμα ο υπουργός Υγείας.

Παρότι όλα δείχνουν ότι οι αναβληθέντες εμβολιασμοί της χθεσινής ημέρας δρομολογούνται για το Σαββατοκύριακο, το πότε ακριβώς θα γίνουν «είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων αλλά και των αποθεμάτων των δόσεων των εμβολίων», μας τονίζουν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που σήμερα συσκέπτεται για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Το σημερινό πάντως εμβολιαστικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 575.766 εμβολιασμοί, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Τα ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.μ., θα επαναπρογραμματιστούν, όπως θα γίνει και με τα χθεσινά αναβληθέντα.

Tags:
Βασίλης Κικίλιας, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Υπουργείο Υγείας, πλατφόρμα εμβολιασμού, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK