20:35 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εντολή να αναπτυχθούν επιπλέον ΜΕΘ για αναχαίτιση της πανδημίας δίνει σε νοσοκομεία του ΕΣΥ ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε έκτακτη περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ προχωρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική λόγω του αυξημένου αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών και των νοσηλειών σε ΜΕΘ. 

Σύμφωνα με εντολή του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ζητείται από τους διοικητές νοσοκομείων να αναπτύξουν επιπλέον κλίνες Εντατικής.

Συγκεκριμένα, ζητά από τους διοικητές των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Θριάσιο» να αναπτύξουν επιπλέον κλίνες Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού δεσμεύοντας μέρος από τις ΜΕΘ γενικών περιστατικών.

Σε έγγραφο με τίτλο «Επείγουσες ενέργειες για την ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ – Covid-19 λόγω της κρίσιμης εξέλιξης της πανδημίας στο λεκανοπέδιο Αττικής», ο Διοικητής ζητά να αναπτυχθούν 10 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στο «Αττικόν» και πέντε στο Θριάσιο Ελευσίνας.

Παράλληλα, το Θριάσιο καλείται να ανοίξει επιπλέον πέντε κλίνες ΜΕΘ. Καθώς δεν προβλέπονται προς το παρόν προσλήψεις, τις θέσεις καλούνται να πληρώσουν γιατροί άλλων νοσοκομείων του Πειραιά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Αυτή τη στιγμή στην Αττική, από τις 217 ΜΕΘ, παραμένουν καλυμμένες οι 195. Ως εκ τούτου παραμένουν μόνο 22 κενές για ασθενείς με κορονοϊό.

Tags:
Αττικό Νοσοκομείο, νοσοκομεία, νοσοκομείο, πανδημία, κορονοϊός, ΜΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK