20:37 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1578)
0 04
Βρείτε μας

Η κακοκαιρία Μήδεια δημιούργησε ζητήματα και στην ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών, με ορατό τον κίνδυνο για τα ευαίσθητα σκευάσματα της Pfizer. Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, χρησιμοποιήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων.

Έκτακτο σχέδιο εμβολιασμών εξελίχθηκε το τελευταίο 24ωρο υπό την αγωνία να χαθούν εκατοντάδες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, ειδικά της Pfizer, το σκεύασμα της οποίας είναι πιο ευαίσθητο στη διατήρησή του. 

Η αναβολή των εμβολιασμών με βάση τον προγραμματισμό στην οποία υποχρεώθηκαν λόγω κακοκαιρίας «Μήδεια» να προχωρήσουν πολίτες με ραντεβού έθεσε σε κίνδυνο τις δόσεις, οι οποίες τελικά προωθήθηκαν για τον εμβολιασμό τροφίμων και εργαζομένων στις φυλακές Κορυδαλλού, στο νοσοκομείο των φυλακών, στις γυναικείες φυλακές καθώς και στη δομή στην Αμυγδαλέζα.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ότι οι εμβολιασμοί γίνονταν έως τις 3 τα ξημερώματα για να μην χαθούν ειδικά οι δόσεις οι οποίες έληγαν. 

Σύμφωνα με τον ίδιο εμβολιάστηκαν πάνω από 400 άτομα στις δομές στον Κορυδαλλό, ενώ πάνω από 250 άτομα εμβολιάστηκαν στην Αμυγδαλέζα. Ομοίως εμβολιάστηκαν και ένστολοι, φυσικά, προσθετικά στους πολίτες που κατάφεραν να εμφανιστούν στο ραντεβού τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μετά από συντονισμό εμβολιάσαμε συμπολίτες μας με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δόσεων».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, έκανε λόγο για δείγματα σταθεροποίησης στις δύο μεγάλες περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Αττικής, αλλά και για αύξηση κρουσμάτων σε πληθώρα περιφερειών, όπως των Ιωαννίνων, της Αχαΐας και της Εύβοιας, ενώ επιβαρυμένη είναι και η εικόνα της Καλύμνου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1578)
Tags:
COVID-19, εμβολιασμός, Βασίλης Κικίλιας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK