20:25 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2862)
0 03
Βρείτε μας

Τα δεδομένα από τις έρευνες και τα στοιχεία που συλλέγονται από τους ειδικούς, δημιουργούν μεγάλη πιθανότητα παράτασης του lockdown και αυστηροποίησης των μέτρων.

Το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown στην Αττική αλλά και στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού είναι πολύ πιθανό, αν αναλογιστεί κανείς τα στοιχεία που αφορούν στις λιγοστές κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και τα δεδομένα που αποκαλύπτουν οι έρευνες σε λύματα σε διάφορες πόλεις.

Βασίλης Κικίλιας: Πολύ επιβαρυμένος ο Φεβρουάριος

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία, είναι η περιγραφή που έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε όλη τη χώρα «από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ οι 873 είναι κατειλημμένες, οι 449 κενές».

Όσον αφορά τις ΜΕΘ που αφορούν ασθενείς με κορονοϊό, ο κύριος Κικίλιας αποκάλυψε πως «στις κλίνες ΜΕΘ-COVID στην επικράτεια από τις 656 κλίνες ΜΕΘ-COVID οι 351 είναι κατειλημμένες, οι 305 κενές».

Κάτω από 40 οι κενές κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 στην Αττική

Για την κατάσταση στην Αττική, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας είναι ανησυχητικά καθώς όπως ανέφερε: «Από τις 599 κλίνες ΜΕΘ οι 489 είναι κατειλημμένες, οι 110 κενές. Και στα νοσοκομεία της Αττικής από τις 240 κλίνες ΜΕΘ-COVID οι 204 είναι κατειλημμένες και οι 36 κενές».

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός, με βάση τα δεδομένα από τον ιό της γρίπης, ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας πολύ επιβαρυμένος από τις αναπνευστικές λοιμώξεις, αφού άλλα χρόνια, αυτή την εποχή υπήρχαν 30 έως 50 αναμονές την ημέρα για ένα κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως με τη βοήθεια των 9.000 περίπου υγειονομικών υπαλλήλων, η προσπάθεια που γίνεται, δίνει τη δυνατότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να λειτουργεί σε υπερπολλαπλάσια επίπεδα.

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη – Και άλλες περιοχές στο «κόκκινο»

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τη συμπρωτεύουσα, καθώς τα στοιχεία από την εξέταση των λυμάτων παρουσίασαν αύξηση του ιικού φορτίου κατά 70%.

Όλα αυτά, δείχνουν πως η παράταση των περιοριστικών μέτρων, ακόμα και αν υπάρξει μείωση των κρουσμάτων, είναι πολύ πιθανή, αφού και οι προτάσεις των περισσότερων λοιμωξιολόγων είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη όμως και άλλες περιοχές της χώρας οδεύουν προς αυστηροποίηση των μέτρων, όπως τα Ιωάννινα και η Κάλυμνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής την Τετάρτη, οι συγκεκριμένες δύο περιοχές έχουν τραβήξει την προσοχή των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εισηγούνται περαιτέρω μέτρα, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, αν και τα Ιωάννινα δεν καταγράφουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, υπάρχουν άλλα δεδομένα που δημιουργούν ανησυχία, ενώ η Κάλυμνος, η οποία ανήκει ήδη στις «κόκκινες» περιοχές, παρουσιάζει διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2862)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, Ιωάννινα, Κάλυμνος, Θεσσαλονίκη, Αττική, Βασίλης Κικίλιας, νοσοκομεία, νοσοκομείο, ΜΕΘ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK