23:06 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2834)
0 04
Βρείτε μας

Προσοχή στα ΜΜΜ συστήνει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι η διπλή μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό.

Στο θέμα της διπλής μάσκας που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ANT1, και σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με το αυστηρό lockdown στην Αττική, επανέλαβε ότι «τίποτα δεν αποκλείεται», σημειώνοντας ότι έμφαση δίδεται στους εμβολιασμούς, καθώς συνιστούν λύση του προβλήματος. 

Η ίδια συνέστησε, εν τω μεταξύ, προσοχή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ αναφερόμενη στη χρήση της διπλής μάσκας που βρίσκεται στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων, ως μέσο αποτελεσματικότερης προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, επεσήμανε ότι η διπλή μάσκα συστήνεται «μόνο σε χώρους που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία και τα ΜΜΜ»

Σε σχέση με το ενδεχόμενο παράτασης του σκληρού lockdown στην Αττική, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων περιοριστικών μέτρων θα φανούν σε λίγες ημέρες, καθώς πρέπει να περάσει και αυτή η εβδομάδα για μία σαφέστερη εικόνα σε σχέση με τον αντίκτυπο του lockdown στα κρούσματα. 

Αναφορικά με τον αριθμό των διασωληνωμένων, η ίδια τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να μειωθεί, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα γίνει σταδιακά και με αργούς ρυθμούς. 

Για τις ΜΕΘ, παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην Αττική είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 82%, σημειώνοντας ότι το ιικό φορτίο στον νομό παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2834)
Tags:
Ματίνα Παγώνη, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, πανδημία, κορονοϊός, μάσκα, διπλή μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK