07:58 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες για το ελληνικό θέατρο. «Δεν ξέρω αν κλήθηκα για τον Λιγνάδη» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας αποκλειστικά στο Sputnik.

«Ήρθε η κλήση να πάω στον εισαγγελέα (σ.σ. για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ηθοποιών). Δεν ξέρω ακόμα τι θα μου ζητήσει και για ποια υπόθεση με έχει καλέσει. Δεν ξέρω, δηλαδή, παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, αν με καλεί για την περίπτωση Λιγνάδη, διότι δεν ξέρω ακόμη γιατί με κλήτευσε και τι ακριβώς θα μου ζητήσει. Τη Δευτέρα θα έχω εικόνα. Μην προκαταλαμβάνετε τις καταστάσεις» τονίζει στο Sputnik o πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, εν μέσω της τηλεδιάσκεψης που έχουν τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΗ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που φαίνεται ότι φέρνει η μεταμεσονύκτια τηλεοπτική συνέντευξη-μαρτυρία του Βασίλη (στον Alpha), ενός από τα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης γνωστού θεατρανθρώπου, σκηνοθέτη και δασκάλου σε σχολές, τον οποίο έχει μηνύσει.

Θα μεταφέρει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις  δύο έως τώρα μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί, τους φακέλους με τις καταγγελίες που στάλθηκαν στο Σωματείο;

«Δεν θα κουβαλήσω προφανώς μαζί μου τους φακέλους τη Δευτέρα. Δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Κλήθηκα να παρουσιαστώ εγώ. Θα δω τι θέλει ο εισαγγελέας και θα ενεργήσω ανάλογα. Τα πράγματα εξελίσσονται όπως πρέπει και δεν πρέπει να εκβιάζουμε τίποτα» προσθέτει ο κ. Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μετά το zoom με το ΔΣ θα έχει, όπως μας είπε, τηλεσυνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και εκδήλωση διαδικτυακή του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Οι ηθοποιοί στον καιρό της COVID-19 και του #me too», στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων η Μαρία Καννελοπούλου, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Όμηρος Πουλάκης, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Τάνια Τσανακλίδου και ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ενδέχεται να έχει στοιχεία και για μη παραγεγραμμένα αδικήματα και για περισσότερα -πέρα των καταγγελλόμενων- πρόσωπα, που συνδέονται με τις υποθέσεις τους.

Το θέμα των σοβαρότατων σεξουαλικών παρενοχλήσεων-κακοποιήσεων στο χώρο του θεάτρου, με θύματα ακόμη και ανήλικα, έχει μοιραία πολιτικοποιηθεί, καθώς μεταξύ των μηνυόμενων καταγγελλόμενων βρίσκεται θεσμικός το θεάτρου, που αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.

Εξου και το Υπουργείο Πολιτισμού, που μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε δήλωση ή ανακοίνωση, αναμένεται σύντομα να πάρει θέση. «Η συνέντευξη θα γίνει αύριο, προκειμένου να προετοιμαστεί η υπουργός και να θολώσει τα νερά» λένε πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση που λάβαμε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις, ήταν: «Η συνέντευξη θα είναι εφ όλης της ύλης».

Tags:
Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική βία, Σπύρος Μπιμπίλας, Σπύρος Μπιμπίλας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK