09:50 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για ακόμη τρεις υποθέσεις που δεν έχουν παραγραφεί, σε βάρος γνωστού ανθρώπου του θεάτρου, σε βάρος του οποίου κατετέθη και η πρώτη μήνυση, μίλησε η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση.

Για την περίπτωση του Βασίλη, του πρώτου ανθρώπου που κατέθεσε μήνυση σε βάρος προσώπου από τον χώρο του θεάτρου, μίλησε η δικηγόρος του Μαρία Κουρτέση, κάνοντας μάλιστα λόγο για ακόμη τρεις υποθέσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο της. 

Μετά και τη δημόσια τοποθέτηση του Βασίλη σχετικά με την καταγγελία του για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του, όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών, η δικηγόρος του, μιλώντας σήμερα στο OPEN, έκανε γνωστό ότι η μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί αφορά και σε άλλα πρόσωπα που ήταν ανήλικα εκείνη την εποχή και επομένως, ο εισαγγελέας καλείται να εξετάσει και άλλα αδικήματα. 

Η ίδια ανέφερε ότι στο γραφείο της έχουν φτάσει «άλλα τρία περιστατικά με χρόνο τέλεσης μεταγενέστερο που δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή».

Όσον αφορά στον Βασίλη, αλλά και σε όλα τα άτομα που βιώνουν τέτοιου είδους εμπειρίες, παρατήρησε ότι αυτά τα βιώματα ποτέ δεν ξεπερνιούνται, καθώς άνθρωποι που έχουν υποστεί κακοποίηση, πάντα θα αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο ψυχικό πρόβλημα.

«Μας μαθαίνουν πολλά για τη δύναμή τους» είπε, τονίζοντας ότι «πρέπει και εμείς ως θεσμικά όργανα να κάνουμε κάτι». Στο σημείο αυτό, εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία της για την ύπαρξη σοβαρών καταγγελιών που «δεν πηγαίνουν στον εισαγγελέα και δεν γίνεται σωστή δουλειά, λόγω παραγραφής».

Η ίδια ζήτησε παράλληλα να σταματήσουν οι σκόρπιες καταγγελίες, γιατί αποδυναμώνονται, όπως τόνισε, και οι πιο σοβαρές καταγγελίες. 

 

Tags:
θέατρο, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση, καταγγελίες, καταγγελία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK