12:43 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ιδιαίτερη αναφορά στην πλατεία Εξαρχείων έκανε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη Βουλή για τη γραμμή 4 του μετρό. Σύμφωνα με τον ίδιο, εργοτάξια θα αναπτυχθούν επίσης στην Κατεχάκη και τη Βεΐκου.

Εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων στο πλαίσιο της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό αναμένεται να στηθεί το επόμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Αναφερόμενος στο έργο, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το α’ τμήμα άλσος Βεΐκου-Γουδή έχει μήκος 13 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, οι οποίοι εκτείνονται κατά μήκος τεσσάρων δήμων (από το άλσος Βεΐκου στην Κυψέλη, από την Κυψέλη στα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Ευαγγελισμό, την Καισαριανή, την πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και κατάληξη Γουδή). 

«Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε καμία περιοχή της Αθήνας χωρίς να της δώσουμε πραγματική ευκαιρία για ανάπτυξη. Αν οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην ανάπτυξη, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να μην αφήσει οποιαδήποτε περιοχή στο ημίφως της γκετοποίησης, και στο σκοτάδι κάποιων ιδεολογικών εμμονών. Το επόμενο τρίμηνο θα στηθούν τα πρώτα συνεργεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και μια από αυτές είναι η πλατεία Εξαρχείων. Θέλουμε τη συμπαράσταση όλων των κομμάτων ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιδράσεις μπορεί να εκδηλωθούν» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εργοτάξια θα αναπτυχθούν επίσης στην Κατεχάκη και τη Βεΐκου.

Αναγνώρισε ότι εξαιτίας των έργων θα υπάρξουν δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών, ωστόσο, «όλοι αναγνωρίζουν πως τα οφέλη που θα προκύψουν θα βελτιώσουν την καθημερινότητα» πρόσθεσε.

«Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο εντός του αστικού ιστού της πόλης των Αθηνών, ένα έργο που θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ, όταν θα γίνει το κύριο έργο» τόνισε.
Tags:
εργοτάξιο, Μετρό, πλατεία Εξαρχείων, Κώστα Καραμανλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK