04:41 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Ραγδαία αυξάνονται τα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού στην Ελλάδα. Μαζί τους και η ανησυχία των ειδικών.

Στα 811 έχουν εκτοξευτεί τα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Η ανησυχία των ειδικών εντείνεται, καθώς φαίνεται πως η βρετανική κυρίως μετάλλαξη που κάνει τον φονικό ιό πιο μεταδοτικό, έχει «ριζώσει» για τα καλά στη χώρα μας.

Όπως ανακοινώθηκε, 281 νέα μεταλλαγμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα την περίοδο από τις 7 Ιανουαρίου έως και 9 Φεβρουαρίου, ανάμεσα σε 454 νέα επιλεγμένα δείγματα.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας και Βοιωτίας.

Από τα 281 στελέχη, η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα τα 269 αφορούν στη «βρετανική» μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (VariantVOC_202012), ενώ 8 στελέχη εντοπίστηκαν με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη LineageB.1.351/South Africa (Variant501V2).

Σημειώνεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 764 θετικά κρούσματα της «βρετανικής» μετάλλαξης και 15 της «νοτιοαφρικανικής» μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Τα 15 θετικά κρούσματα της «νοτιοαφρικανικής» μετάλλαξης είναι όλα εγχώρια, ενώ τα 11 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τα 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και τα 2 από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Η γεωγραφική κατανομή των μεταλλαγμένων κρουσμάτων:

Η γεωγραφική κατανομή των μεταλλαγμένων κρουσμάτων
© Φωτογραφία : eody.gov.gr
Η γεωγραφική κατανομή των μεταλλαγμένων κρουσμάτων
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ΕΟΔΥ, κρούσματα σήμερα, κρούσματα, κρούσμα, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK