22:56 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο τα προβλήματα ηλεκτροδότησης κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής επιμένουν. Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Περιοχές της βόρειας Αττικής εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς ρεύμα για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έπειτα από σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έφερε στα όριά του τον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ακόμη μπλακ άουτ στην Αττική, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, ανέρχονται σε 4.000.

Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται στις εξής περιοχές: 

  • Εκάλη
  • Διόνυσο
  • Άγιος Στέφανο
  • Κρυονέρι

Καθώς και:

  • Άνοιξη
  • Δροσιά
  • Κάλαμο

Χωρίς χρέωση Δικτύου Διανομής τον Φεβρουάριο όσοι είχαν διακοπή ρεύματος

Νωρίτερα, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει χρέωση δικτύου διανομής τον Φεβρουάριο για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο» αναφέρει ο Διαχειριστής.

Η σχετική χρέωση θα αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μείωση θα φανεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή. 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και του ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Tags:
ηλεκτρικό ρεύμα, ρεύμα, Αθήνα, Αττική, μπλακ άουτ, διακοπή ρεύματος, διακοπή νερού, διακοπές, διακοπή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK