20:59 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1566)
0 0 0
Βρείτε μας

Εν μέσω αυστηροποιημένου lockdown για τη νόσο COVID-19, οι ειδικοί εκτιμούν για το τι πρόκειται να γίνει ακόμα και με την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού ενόψει του Πάσχα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για τη νόσο COVID-19 που ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου αλλά, την Πέμπτη (18/02), εξέφρασε την αισιοδοξία του ως προς τις μετακινήσεις εκτός νομού με ορίζοντα το Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, ο Εξαδάκτυλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως σε τρεις ημέρες θα φανεί εάν τα μέτρα του «σκληρού» lockdown στην Αττική είχαν αποτέλεσμα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασής του.

Ακόμα, ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος για την εικόνα που παρουσιάζουν περιοχές όπως είναι η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα και δεν παρατηρείται έξαρση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ως προς την περίοδο του Πάσχα, ο Εξαδάκτυλος είπε πως «θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι», ενώ δεν απέκλεισε και τη πιθανότητα να επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Τι ισχύει σήμερα για τη μετακίνηση εκτός νομού

Ακόμα και για το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός νομού, εν μέσω του αυστηροποιημένου lockdown, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις και αυτές είναι έξι.

Οι εξαιρέσεις είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
Θέμα:
Lockdown (1566)
Tags:
Πάσχα, βεβαίωση μετακίνησης, μετακίνηση, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK