07:40 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2895)
0 04
Βρείτε μας

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυξητική τάση κρουσμάτων» προειδοποίησε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις από το «μέτωπο» της πανδημίας εξέφρασε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, εν αναμονή των σημερινών εισηγήσεων της επιτροπής. 

«Ασφαλώς προβληματίζουν πολύ οι εξελίξεις» σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παραπέμποντας στα πλήρη στοιχεία για μια σαφέστερη εικόνα σε σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση και προειδοποιώντας πάντως ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυξητική τάση κρουσμάτων». 

Σημειωτέον, άλλωστε, ότι όπως έχουν τονίσει οι ειδικοί, οι σημερινοί αριθμοί αφορούν στην επιδημιολογική εικόνα που επικρατούσε πριν από 15 ημέρες στη χώρα. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε, ακόμη, ότι στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, όπως τόνισε, κύριος τρόπος αποφυγής της διασποράς τους είναι η τήρηση των μέτρων. 

Σχετικά με τη χρήση της διπλής μάσκας που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, ο ίδιος επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταθμιστεί κατά πόσο είναι εφικτή. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2895)
Tags:
lockdown, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, διπλή μάσκα, μάσκα, πανδημία, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK