05:10 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2895)
0 0 0
Βρείτε μας

Για την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος αναφερόμενος στον κομβικό παράγοντα του αριθμού των εμβολιασμών αλλά και του καιρού.

Την εκτίμηση ότι το κρύο «δεν βοήθησε» τη χώρα μας όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος καθώς είχαμε αναγκαστικό συνωστισμό και λιγότερα τεστ. Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής λέγοντας πως στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» υπάρχει πλήρης κάλυψη των κλινών.

Σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη παράταση του lockdown ο ειδικός εκτίμησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δίνεται προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων τόσο επειδή δεν φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά τη διασπορά του ιού όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

«Σίγουρα έχουμε τρεις εβδομάδες μπροστά μας ώσπου να βελτιωθεί ο καιρός και να πετύχουμε όσο μεγαλύτερο αριθμό μπορούμε σε εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων» είπε ο κ. Δημόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι στο προσεχές διάστημα θα έχουμε αύξηση του αριθμού των εμβολίων στη χώρα μας.

«Τα μέτρα θα δράσουν ως "γέφυρα" έως ότου αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί» συμπλήρωσε.

Για τις γιορτές του Πάσχα απάντησε πως ο τρόπος που θα τις περάσουμε «θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του εμβολιασμού και το πόσο καλύτερος θα είναι ο καιρός».

Καταληκτικά, για τη διπλή μάσκα που συζητείται η εφαρμογή της το τελευταίο διάστημα σημείωσε ότι «δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτή είναι η λύση, το μέτρο βγήκε λόγω των πολλών μεταλλάξεων, αυτά είναι ημίμετρα μέχρι να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2895)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK