20:13 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 02
Βρείτε μας

«Εξαιρετικά χρήσιμη» χαρακτήρισε τη χρήση της διπλής μάσκας η καθηγήτρια Eπιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας για τις περιπτώσεις που η μετάδοση του κορονοϊού είναι εύκολη.

Στις δυσκολίες που υπάρχουν για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού μίλησε η καθηγήτρια Eπιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σημειώνοντας στο πλαίσιο αυτό, ότι η διπλή μάσκα θα είναι «εξαιρετικά χρήσιμη».

Όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα που θα δημιουργηθεί μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, η κυρία Λινού παρατήρησε ότι «το ερώτημα είναι πόσο έντονη η προσπάθεια του ιού να επεκταθεί και πόσο έντονη η προσπάθεια η δική μας να τον αποφύγουμε».

Η ίδια, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ως πρόβλημα το ότι δεν υπάρχει οργάνωση σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται μετά τη διάδοση του ιού. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μετάδοση είναι εύκολη μέσα σε κλειστούς χώρους, όπως το σπίτι και οι χώροι εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα είναι να περιορίσουμε τις επαφές μας και μέσα στον κλειστό χώρο».

Για τη χρήση της διπλής μάσκας, τόνισε ότι θα είναι «εξαιρετικά χρήσιμη», ενώ έκανε μνεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σημειώνοντας ότι δεν επετεύχθη η αύξηση των δρομολογίων και η μείωση των επιβατών. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο αερισμός σε ΜΜΜ όπως το μετρό είναι δύσκολος, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού και επομένως «η διπλή μάσκα μειώνει το ποσοστό μετάδοσης».

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, η Αθηνά Λινού επεσήμανε ότι όσο δεν προστατεύουμε όλα τα μέρη της γης, οι μεταλλάξεις θα υπάρχουν και θα έχουμε πάλι επιθετικότητα του ιού

Για τα εμβόλια, τέλος, τόνισε ότι είναι πολύ λίγα, ενώ σημείωσε ότι «κινδυνεύουμε πολύ συχνά να χάσουμε και εμβόλια», συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και οργάνωση.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
εμβόλιο, εμβόλια, διπλή μάσκα, μάσκες, μάσκα, Αθηνά Λινού, COVID-19, πανδημία, μετάλλαξη, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK