23:30 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 76
Βρείτε μας

Την εκτίμηση για ένα πιο «ελεύθερο Πάσχα» αλλά όχι σαν τα προηγούμενα εξέφρασε στο Sputnik ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τι εκτιμά ότι θα γίνει ως το καλοκαίρι.

Καθώς η πανδημία συνεχίζει την επέλασή της, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για την εξέλιξη της καθημερινότητας των πολιτών κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. 

«Έως το καλοκαίρι θα ταλαιπωρηθούμε. Η πίεση στο σύστημα υγείας θα εξακολουθήσει, επομένως κάποια μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, έως ότου καταστεί δυνατός ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους του πληθυσμού και τελικά να θέσουμε σε έλεγχο την πανδημία» επισημαίνει στο Sputnik ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Παράλληλα δεν θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα lockdown σε κάποιες περιοχές και ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Αν δεν υπάρξει μείωση των αριθμών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων» προσθέτει. 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εορτασμού του Πάσχα επισημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να γιορτάσουμε ένα «πιο ελεύθερο Πάσχα αλλά όχι σαν τα προηγούμενα. Θα είναι πιο χαλαρό από το περσινό, αλλά δεν θα απολαύσουμε σε καμία περίπτωση το Πάσχα όπου μαζευόμαστε παρέες σε ανοιχτούς χώρους, ψήνουμε και γλεντάμε».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, βλέπει πιθανό ένα σενάριο επανάληψης του τρόπου εορτασμού των περασμένων Χριστουγέννων.

«Όπως τότε γιορτάσαμε έως εννέα άτομα, με τον ίδιο τρόπο είναι πιθανό να εορταστεί και το Πάσχα. Με μία ή δύο οικογένειες».

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει σταδιακά θα ανοίξει ο τουρισμός αν υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμένων. «Με αυτά τα υγειονομικά διαβατήρια θα έχουμε μεγαλύτερη εισροή τουριστών σταδιακά». 

Τέλος εκτιμά ότι με το άνοιγμα των νέων εμβολιαστικών κέντρων και των επαρκών δόσεων των εμβολίων που αναμένεται να υπάρξουν, «θα μπορέσουμε να κάνουμε λόγο για άνοιγμα το καλοκαίρι».

Tags:
άρση μέτρων, εμβόλιο, εμβολιασμός, κορονοϊός, κοροναϊός, πανδημία, καλοκαίρι, Πάσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK