19:05 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (293)
0 10
Βρείτε μας

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλά για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο, παραδεχόμενος πως δύο από τους καταγγελλόμενους είναι στενοί του φίλοι, τονίζει, όμως, πως δεν έχει γίνει μάρτυρας παραβατικής συμπεριφοράς.

Οι καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο θα μας οδηγήσουν σε μία νέα εποχή τόνισε ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος μίλησε και για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρούσε με δύο από τους καταγγελλόμενους. 

«Πρόκειται για μια επώδυνη στιγμή για το θέατρο, όπως και στις γέννες, όμως, οι επώδυνες στιγμές μπορεί να φέρουν κάτι ελπιδοφόρο και καλό» δήλωσε στο MEGA εκτιμώντας πως αυτή τη στιγμή μπορεί να αναστατώνει το θέατρο, αλλά «θα φέρει κάτι πολύ σημαντικό».

«Μια καινούρια εποχή οπού τα θύματα, οι καταγγελλόμενοι και οι καταγγέλλοντες δεν θα είναι άνθρωποι με όνομα και επώνυμο ισχυρό. Μια εποχή όπου οι άνθρωποι δεν θα φοβούνται να πάνε στην εργασία τους, να μιλήσουν για ανάρμοστες συμπεριφορές και θα έχουν τα εργαλεία για να το αντιμετωπίσουν».

Ξεκαθάρισε πως τα όσα ακούγονται δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια για τον χώρο του θεάτρου.

Υπάρχουν άνθρωποι με ταλέντο και ψυχή, οι οποίοι προσφέρουν τα πάντα είπε και εξέφρασε τους φόβους τους πως αν συνεχιστεί αυτή η έντονη συζήτηση για το θέατρο, αυτό θα καταστραφεί. «Έχει ήδη πάθει πολύ μεγάλη ζημιά».

«Στενοί φίλοι μου δύο από τους καταγγελλόμενους»

«Όλοι στο θέατρο είμαστε ένα μικρό χωριό» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «δεν πέφτει από τα σύννεφα» σχετικά με τις καταγγελίες. Επεσήμανε, όμως, πως «οι σεξουαλικές συμπεριφορές γίνονται εν κρυπτώ». 

Σημείωσε, παράλληλα, πως δύο από τους καταγγελλόμενους είναι στενοί του φίλοι, αλλά δεν έχει γίνει μάρτυρας καμίας παραβατικής συμπεριφοράς.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει - ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση.

Όσον αφορά στις καταγγελίες πως ο ίδιος και η οικογένεια της συντρόφου του προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση, το διέψευσε λέγοντας πως «δεν έχει συμμετάσχει ούτε εκείνος ούτε άνθρωπος από το περιβάλλον του σε προσπάθεια συγκάλυψης τέτοιων συμπεριφορών και ανθρώπων».

Αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται στα social media, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να αφήσει την υπόθεση στα χέρια των Αρχών. «Θα κριθούν όλοι για όσα έκαναν».

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (293)
Tags:
MeToo, θέατρο, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, καταγγελία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK