12:16 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1560)
0 13
Βρείτε μας

Πάνω από 15.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού εκδόθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, από τη Δευτέρα, οι πολίτες θα μπορούν να τα προμηθεύονται και στα ΚΕΠ.

Μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τη βεβαίωση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 15.000 πιστοποιητικά.

Σημειώνεται ότι από σήμερα όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό μπορούν να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ψηφιακή πύλη gov.gr.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «πρόκειται για ιατρικό έγγραφο, λειτουργεί ως βεβαίωση ιατρικής πράξης και αφορά όσους πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έτσι, κλείνει ο κύκλος της αμιγώς ψηφιακής διαδικασίας ελέγχου επιλεξιμότητας και καθορισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό που υλοποίησαν από κοινού τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας».

Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους και εκδίδουν αυτόματα τη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.

Για την αποφυγή πλαστογράφησης, όπως τονίζει το Υπουργείο Υγείας, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητάς της.

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με βάση τα στοιχεία της 18ης Φεβρουαρίου, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 634.037 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 430.124 αφορούν σε πρώτη δόση εμβολίων, ενώ 203.913 συμπολίτες μας έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1560)
Tags:
ΚΕΠΕ, Υπουργείο Υγείας, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK