08:13 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η κακοκαιρία «Μήδεια» δοκίμασε τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού ενώ αρκετές περιοχές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν προβλήματα εδώ και πέντε συνεχόμενα 24ωρα.

Τον δικό του απολογισμό για τις ζημιές που άφησε πίσω της η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», κάνει το απόγευμα της Παρασκευής ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, επηρεάστηκαν περίπου 100.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν περιοχές στη Βόρεια Αττική, τη Βόρεια Εύβοια, τα νησιά των Σποράδων και στα Ιωάννινα.

Το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ υπήρξαν βλάβες σε περίπου 30.000 νοικοκυριά, ενώ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ανέρχονταν τις 70.000.

«Μόνο στην Αττική, περίπου 1.500 δέντρα έπεσαν, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο. Συνολικά, υπήρξαν βλάβες σε μήκος 250 χιλιομέτρων στις γραμμές μέσης τάσης» ενώ από την έναρξη της κακοκαιρίας, σημειώθηκαν περισσότερες από 3.000 βλάβες και καταστράφηκαν περισσότερα από 5.000 μέτρα καλωδίων στην Αττική σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ και προσθέτει πως μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται σχεδόν πλήρης αποκατάσταση των βλαβών.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές, σε Κεντρική Ελλάδα (Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες) επηρεάστηκαν 20.000 νοικοκυριά ενώ στην περιοχή των Ιωαννίνων συνολικά αντιμετώπισαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, σχεδόν 2.500 σπίτια.

Πινγκ πονγκ οι ευθύνες

Το γεγονός πως πολλές περιοχές της χώρας έμειναν χωρίς ρεύμα ή νερό για πέντε ημέρες σερί αποτέλεσε αντικείμενο «κόντρας» ανάμεσα στους φορείς, με τον έναν να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον.

Ειδικότερα, το κλάδεμα δέντρων κοντά σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενώ την αρχή έκανε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης που έδειξε τον ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος εν μέσω κακοκαιρίας και μετά οι οποίες ταλαιπωρούν χιλιάδες νοικοκυριά.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ψέμα το ότι ήταν κλειστοί οι δρόμοι και αποποιήθηκε την ευθύνη για το κλάδεμα δέντρων όταν αυτά βρίσκονται κοντά σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε στο στόχαστρο και του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο οποίος ανέφερε ότι έπρεπε να είχε ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά.

Από την πλευρά του, ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθύμισε πως το κλάδεμα των δέντρων που γειτνιάζουν με τα καλώδια πραγματοποιείται κάθε χρόνο με άδεια από το Δασαρχείο.

 

Tags:
Βόρεια Προάστια, Αθήνα, Αττική, κακοκαιρία, μπλακ άουτ, διακοπή ρεύματος, διακοπή νερού, διακοπές, διακοπή, ΔΕΔΔΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK