01:15 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (294)
0 13
Βρείτε μας

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού και κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου απαντάει μέσα από το Sputnik στη Λίνα Μενδώνη που σήμερα άφησε να εννοηθεί ότι γνώριζε και συγκάλυπτε τα όσα καταγγέλλονται για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Στοχοποιεί εμένα και το μισό ελληνικό θέατρο η υπουργός Πολιτισμού. Αδιανόητα πράγματα. Η υπουργός θα έπρεπε αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της να παραιτηθεί» είναι οι πρώτες λέξεις, που λέει στο Sputnik έπειτα από επικοινωνία, της πρώην υπουργού πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, την οποία εγκάλεσε σήμερα η Λίνα Μενδώνη, αφήνοντας ως υπονοούμενο στην έκτακτη συνέντευξη τύπου για την υπόθεση Λιγνάδη, ότι έχοντας πρόσφατα συμπρωταγωνιστήσει μαζί με τον παραιτηθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου στην παράσταση των «Περσών» στην Επίδαυρο, «γνώριζε κι επομένως συγκάλυπτε».

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού και κορυφαία τραγωδός, στην επίσημη ανακοίνωση που μόλις εξέδωσε επαναλαμβάνει: «Περιμέναμε σήμερα η κα Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί καθώς παρακολουθούμε εδώ και μέρες, εμβρόντητοι, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του κ. Λιγνάδη, την προσπάθεια δικαιολόγησης και συγκάλυψής του».

Αντιθέτως, συνεχίζει η κα Κονιόρδου «τη βλέπουμε τώρα να μετακυλίει με εξοργιστικό θράσος τη δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν ως εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού θεάτρου».

«Η κα Μενδώνη προχωράει από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία. Μετά την αλλαγή της απόφασης για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας εξέθεσε διεθνώς, μετά το αχαρακτήριστο τσιμέντωμα της Ακρόπολης, που φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια, μετά την αυταρχική αναλγησία της για τον χώρο και τους καλλιτέχνες του σύγχρονου πολιτισμού, μετά την κατάργηση του διαγωνισμού για την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, η αλαζονική αυθαιρεσία της δεν έχει κανένα φραγμό» καταγγέλλει η κυρία Κονιόρδου.

«Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τους άξιους συναδέλφους μου καλλιτέχνες και καλώ την κα Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (294)
Tags:
σεξουαλική κακοποίηση, καταγγελίες, Δημήτρης Λιγνάδης, Λίνα Μενδώνη, Λυδία Κονιόρδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK