08:47 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 32
Βρείτε μας

Καθώς ο κορονοϊός εξακολουθεί να περιορίζει την καθημερινότητα το Sputnik μιλάει με μια ειδικό εστιάζοντας στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Τι αναμένεται να γίνει με το Πάσχα.

Μερική σταθεροποίηση στα κρούσματα της πανδημίας βλέπει η λοιμωξιολόγος Βησσαρία Σακκά για τα τελευταία αποτελέσματα του ΕΟΔΥ.

«Ενώ περιμέναμε μια σημαντική και απότομη άνοδο, αυτή τη στιγμή η άνοδος που είχε προβλεφθεί φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί. Ίσως αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα βοήθησαν την κατάσταση με κάποιο τρόπο. Πρόκειται για μια δύσκολη συνθήκη και η πορεία θα δείξει το ενδεχόμενο τροποποίησης των μέτρων» επισήμανε μιλώντας στο Sputnik.

Αναφορικά με το αν τα μέτρα θα έχουν χαλαρώσει ως το Πάσχα επισήμανε ότι είναι πρόωρο να απαντηθεί κάτι τέτοιο ωστόσο υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για αυτό θα είναι να έχουν προχωρήσει σημαντικά οι εμβολιασμοί.

«Για να κάνουμε κανονικό Πάσχα πρέπει να έχουμε πολύ σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού. Εκτιμώ ότι ως το Πάσχα δύσκολα θα έχουμε σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού, εκτός και αν έχουν υπάρξει νέες συμφωνίες για εμβόλια». 

Όπως τόνισε, η ειδικός, η εμπειρία δείχνει ότι όποτε ξεκινά η χαλάρωση των μέτρων, αυτό συνεπάγεται αμέσως αύξηση των κρουσμάτων. 

«Η καραντίνα λειτουργεί ως ένα αναγκαστικό μέτρο ώστε να μη σημειωθούν αρκετοί θάνατοι και να μην πιεστεί το σύστημα υγείας».

Όπως υπογραμμίζει, η πραγματική λύση του προβλήματος είναι η ανοσία του πληθυσμού.  

«Αυτό θα επιτευχθεί από τη μια μεριά μέσω του εμβολιασμού και από την άλλη μέσω της φυσικής ανοσίας. Είναι δύσκολο να καμφθεί η πανδημία μόνο, με τα μέτρα απομόνωσης, κάτι που έχει αποδειχθεί τρεις φορές έως τώρα». 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής του μέτρου χρήσης διπλής μάσκας, εκτιμά ότι ενδεχομένως ο κόσμος να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο ενδεχόμενο αγοράς πολλών μασκών.

Το μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί

Αναφορικά με τα επιπλέον μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η πραγματοποίηση περισσότερων μαζικών τεστ ώστε να είναι έγκαιρη η ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων που κατά πάσα πιθανότητα αποτελούν και μεγάλο κομμάτι της εξέλιξης της πανδημίας. 

«Θα είναι και αυτό ένα σημαντικό μέτρο καθώς τα μέτρα απομόνωσης έχουν κουράσει τον κόσμο και δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' αόριστον για λόγους κοινωνικούς, ψυχολογικούς και οικονομικούς». 

Tags:
εμβολιασμός, εμβόλιο, πανδημία, Πάσχα, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK