00:22 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα όσα περιλαμβάνει η υποκριτική αναφέρθηκε με νόημα, την Παρασκευή (19/02), ο Γιάννης Στάνκογλου σχολιάζοντας τη σωρεία καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου, που δημοσιοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θέση για τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, τις τελευταίες ημέρες, στον χώρο του θεάτρου και μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, πήρε ο ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου, στέλνοντας την Παρασκευή (19/02) το δικό του μήνυμα. 

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ηθοποιός ανέφερε:

«Η υποκριτική περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της αρκετά ανεπτυγμένης φαντασίας, της συναισθηματικής ευχέρειας, της έκφρασης του σώματος, της καθαρότητας του λόγου και της δυνατότητας ερμηνείας του δράματος. Η υποκριτική απαιτεί, επίσης, την ικανότητα του ηθοποιού να χρησιμοποιεί διαλέκτους, τόνους, αυτοσχεδιασμό, παρατήρηση και εξομοίωση καθώς και μιμητισμό».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε:

«Ηθοποιοί εκπαιδεύονται εκτεταμένα σε εξειδικευμένα προγράμματα ή σε σχολές για να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες. Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ηθοποιών έχει λάβει μια μεγάλης διάρκειας εκπαίδευση. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηθοποιοί έχουν συχνά αρκετούς δασκάλους και καθηγητές προκειμένου να λάβουν ένα πλήρες φάσμα εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει το τραγούδι, τη σκηνική παρουσία, τις τεχνικές ακρόασης και την δράση μπροστά στην κάμερα».

Καταληκτικά, ο Στάνκογλου χωρίς να κατονομάζει εκείνον στον οποίο αναφέρθηκε, διερωτήθηκε:

«Λέτε να τα είχε όλα αυτά;».
Tags:
θέατρο, Γιάννης Στάνκογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK