23:40 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα υπέρ των αιτημάτων του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν διαδηλωτές υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», ενώ η αστυνομία τους απομακρύνει από την πλατεία. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τηρούσαν τις αποστάσεις, ότι θα ελεγχθούν για μετακίνηση στο πλαίσιο των μέτρων του lockdown και των περιορισμών. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 13:00.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη σκιά και της έντασης που επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής σε διαμαρτυρία στην Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ενώ διαμαρτύρεται διεκδικώντας τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 16 Φεβρουαρίου ο «Λουκάς» της «17Ν» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στη εντατική καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε άσχημη.

Σε σχετικό κάλεσμα για την σημερινή κινητοποίηση αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του. Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας».
Tags:
συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συγκέντρωση, Σύνταγμα, Δημήτρης Κουφοντίνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK