09:04 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2846)
0 11
Βρείτε μας

Στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την εικόνα των νοσοκομείων υπό τον Βασίλη Κικίλια και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η μεταφορά νοσηλευομένων non COVID, σε ιδιωτικά νοσοκομεία με χρέωση του ΕΟΠΥΥ.

Η περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και η αξιοποίηση των ιδιωτικών νοσοκομείων αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Αναλυτικά, σχεδιάζεται η αξιοποίηση 101 κρεβατιών σε ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία θα μεταφερθούν για νοσηλεία γενικά περιστατικά, non COVID, με χρέωση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διαχείριση της αυξημένης πίεσης που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της Αττικής, ενώ έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των ΜΕΘ στην Αττική και συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής. 

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και κατέστησαν σαφή τη βούλησή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΘ Μαρία Θεοδωρακοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΕΘ Αντώνιος Μαυρομμάτης και Αθανάσιος Πρεκατές.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2846)
Tags:
Βασίλης Κικίλιας, κορονοϊός, COVID-19, νοσηλεία, ΜΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK