12:14 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε λίγο πριν τις 10:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ αποχώρησε λίγο μετά τις 10:30.

Προθεσμία ζήτησε και πήρε ο Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αναμένεται να απολογηθεί στις 12:00 την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. 

τη συνέχει ο ηθοποιός-σκηνοθέτης επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει μέχρι την απολογία του, ενώ ο δικηγόρος του θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου μετά να δει τον πελάτη του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται τις κατηγορίες μέσω του δικηγόρου του Νίκου Γεωργουέλα.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας «ακολουθήθηκε η δικονομική διαδικασία. Η προθεσμία για να απολογηθεί ο κ. Λιγνάδης είναι για την Τετάρτη στις 12 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες όταν λάβουμε τα αντίγραφα και έχουμε μεγαλύτερη ενημέρωση».

Ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη είπε «ότι υπάρχει πλήρης άρνηση των κατηγοριών που του προσάπτονται» ενώ πρόσθεσε ότι «θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα τοποθετηθούμε θεσμικώς».

Ο σκηνοθέτης-ηθοποιός οδηγήθηκε ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης, ενώ αποχώρησε λίγο μετά τις 10:30 χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Όπως προβλέπει ο νόμος, ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. 

Μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. 

Το χρονικό της δίωξης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. 

Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου -κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης- μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. 

Σε αυτήν την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη ωστόσο, όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.

Η δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή ήταν ο καταλύτης για τις εξελίξεις. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που φαίνεται να έδωσαν ισχυρά στοιχεία για την ποινική αποτύπωση των πράξεων που πλέον αποδίδονται στον καλλιτέχνη, με ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάθεση γυναίκας που φέρεται να γνώριζε πολύ καλά κάποια γεγονότα.

Tags:
προθεσμία, κατηγορίες, βιασμός ανηλίκου, βιασμός, ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK