00:13 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο κύβος ερρίφθη και τρεις εβδομάδες μετά τις πρώτες αναφορές, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης αντιμέτωπος με δύο σοβαρές κατηγορίες.

Υπό κράτηση για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή βρίσκεται ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, η υπόθεση του οποίου έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε το πρωί στην Ευελπίδων όπου πήρε προθεσμία για να ενημερωθεί σχετικά με τις κατηγορίες και επέστρεψε στη ΓΑΔΑ όπου παραμένει κρατούμενος έως την απολογία του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται κάθε κατηγορία, μέσω του συνηγόρου του, ενώ το πρωί πέρασε το κατώφλι της Ανακρίτριας και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου στις 12:00.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού θα λάβει αύριο, Δευτέρα, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την απολογία του του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι κατηγορίες των εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, οι οποίοι άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζουν σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Η διαδικασία της απολογίας αναμένεται πολύωρη, ενώ αμέσως μετά οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση σχετικά με τις πράξεις που του καταλογίζονται σε βάρος ανηλίκων ή οριακά σεξουαλικά ενηλίκων, δηλαδή 15 ετών, παιδιών. 

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, που εκτιμάται πως κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του καλλιτέχνη.

Οι καταγγελίες από τον χώρο του θεάτρου και η κατάθεση Μπιμπίλα

Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί μία σημαντική κατάθεση στους Εισαγγελείς που ερευνούν συνολικά τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας πίσω από τις κουίντες. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αύριο το πρωί. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο #metoo στον θεατρικό χώρο.

Tags:
βιασμός ανηλίκου, βιασμός, Δικαιοσύνη, απολογία, ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK