06:40 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (261)
0 30
Βρείτε μας

Για την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και τις υπόλοιπες καταγγελίες στον θέατρο μίλησε η ηθοποιός Ρένια Λουϊζίδου σε τηλεοπτική εκπομπή.

H ηθοποιός Ρένια Λουϊζίδου, μίλησε ενώ ήταν καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή στο OPEN, για την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και τη σειρά καταγγελιών στο θέατρο. 

«Δεν έχω βρεθεί ποτέ με πιο μεικτά συναισθήματα. Υπάρχει μία ανακούφιση ότι υπάρχει η ελπίδα ν' αλλάξουμε κάποια πράγματα και να δημιουργήσουμε ένα νέο πιο υγιές περιβάλλον. Υπάρχει όμως και η ταραχή… Είμαστε όλοι τρομερά σοκαρισμένοι με όλο αυτό. Ξέραμε, ακούγαμε ψιθύρους, ο καθένας μας ήξερε ένα περιστατικό αλλά τη σούμα δεν την είχαμε υπόψιν μας» σημείωσε.

Τόνισε πως η ίδια δεν είχε ιδέα για την έκταση και την ένταση της υπόθεσης,

«Ναι, υπήρχε ένα είδος ομερτά και εν μέρει το είχαμε αποδεχθεί ότι έτσι γίνονται τα πράγματα και αν σε παίρνει, παίρνεις αποστάσεις. Επίσης, δεν μπορούσες να μιλήσεις πρώτος πριν από το θύμα».

Η Ρένια Λουϊζίδου σημείωσε ότι στάθηκε τυχερή και δεν βίωσε η ίδια σεξουαλική παρενόχληση και έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο για τη στάση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και την υπόθεση Λιγνάδη.

«Αυτό είναι άλλη "πίστα". Είναι τόσο βαθιά σοκαριστικό που δεν ξέρω τι να πω. Όσο για την τοποθέτηση της Λίνας Μενδώνη δεν ήταν τοποθέτηση. Είναι μία θέση που δεν μπορείς να πεις "δεν ξέρω". Μπορείς να πεις "δεν ξέρω", αλλά να πεις και "παραιτούμαι"».

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (261)
Tags:
Δημήτρης Λιγνάδης, καταγγελίες, σεξουαλική παρενόχληση, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ηθοποιοί, ηθοποιός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK