10:10 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ζητά στον απόηχο της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Με μία αιχμηρή ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, μετά και τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμό.

«Υπό το σκότος των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του Πολιτισμού και επειδή η ευθιξία, η φιλοτιμία και η υπευθυνότητα είναι αρετές που πρέπει να διαθέτουν όχι μόνο οι άρχοντες αλλά και οι υπηρετούντες τους άρχοντες, ιδίως όταν οι πρώτοι δεν τις διαθέτουν, επιθυμούμε, με την  παρούσα δήλωση, να εκφράσουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την πρωτοφανή υπόθεση των αποκαλύψεων που αφορούν τον τέως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αποποιούμενη με τόση επιτηδευμένη ελαφρότητα τις προσωπικές της ευθύνες και αδυνατώντας ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θεωρούμε αυτονόητο, παίρνοντας υπόψη μας και μια σειρά απαράδεκτους χειρισμούς της κατά την πολιτεία της, ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση παραίτησή της» σημειώνουν.

Τα μέλη του ΔΣ σημειώνουν πως θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ως τις 2 Μαΐου 2021, οπότε λήγει η θητεία τους καθώς αποφάσισαν να μην παραιτηθούν με συναίσθηση του χρέους που έχουν αναλάβει.

Tags:
Δημήτρης Λιγνάδης, Λίνα Μενδώνη, παραίτηση, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κινηματογράφος, φεστιβάλ, επιστολή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK