05:18 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (294)
0 10
Βρείτε μας

Ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, που κατηγορούν τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση, μίλησε για τις στιγμές που βίωσε ο εντολέας του.

Τον τρόπο που προσέγγισε τον τότε 14χρονο και τωρινό εντολέα του ο γνωστός ηθοποιός, περιγράφει ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων. 

Το θύμα, όταν είδε ότι άρχισε σειρά καταγγελιών, με δική του πρωτοβουλία πήρε τον δικηγόρο για να μην υποστούν άλλα άτομα τα ίδια. Ονόμασε μάρτυρες και η εισαγγελία τούς κάλεσε να καταθέσουν, ανέφερε ο δικηγόρος στο OΡΕΝ.

«Ο τρόπος με τον οποίο γινόταν με μια συγκεκριμένη μέθοδο, μια μανιέρα του κατηγορουμένου. Σύχναζε σε χώρους όπου μπορούσε να συναντήσει νεαρά άτομα. Σε ένα τέτοιο χώρο βρήκε τον εντολέα του. Επεδίωκε να αποκτήσει επαφή και ήταν φιλικός» σημειώνει.

«Υποσχέθηκε πράγματα στον πελάτη μου. Εκείνη την εποχή, το 2010, ήταν γνωστός με το μικρό του όνομα στην πλατεία. Στον εντολέα μου υποσχέθηκε ότι θα του φτιάξει μια καριέρα στο θέατρο ή το τραγούδι. Ήταν αυτό το όνειρο το οποίο εκμεταλλεύτηκε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη φιλία του».

Μετά από μια σειρά επαφών με τον 14χρονο και την παρέα του και αφού τους προσέφερε αλκοόλ και ναρκωτικά, όταν βρέθηκε μόνος με το παιδί, του πρόσφερε ουσίες που δεν ήξερε ο ανήλικος τι ήταν κι έχασε τις αισθήσεις του ενώ είχε ήδη αρχίσει η κακοποίηση.

Σαν να μην είχε γίνει τίποτα, μετά από μερικές ημέρες τον πήρε τηλέφωνο να συναντηθούν ξανά και ο ανήλικος του απάντησε να μην τον ξαναπάρει γιατί θα πάει στην αστυνομία.

«Όταν τον απείλησε ότι θα αποταθεί στις αρχές, ο ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια του είπε πως έχει καρκίνο στον λάρυγγα, δεν θα αντέξει και θα πεθάνει».

Η αυστηρότητα των γονέων τον έκανε να ντραπεί να μιλήσει, λέει ο δικηγόρος, τονίζοντας πως ένιωθε ένοχος και του πήρε δέκα χρόνια για να μιλήσει.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (294)
Tags:
Δημήτρης Λιγνάδης, σεξουαλική κακοποίηση, θέατρο, σκηνοθέτης, κακοποίηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK