08:50 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1681)
0 0 0
Βρείτε μας

Εν μέσω του lockdown για τη νόσο COVID-19, η κατ' εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών εγκρίνεται ή με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 ή με τα σχετικά έντυπα.

Ή με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 ή με τα σχετικά έντυπα εγκρίνεται η κατ' εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών εν μέσω αυστηροποιημένου lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ έως τις 28 Φεβρουαρίου. 

Ποιο SMS στέλνουμε για συνεργείο και γιατρό

Μεταξύ των καταστημάτων που είναι ανοιχτά και εν μέσω του αυστηροποιημένου lockdown είναι τόσο τα πρατήρια υγρών καυσίμων όσο και τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Έτσι, για να επισκεφθεί κάποιος τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να αποστείλει τον κωδικό «2» με SMS στο 13033 ή να έχει συμπληρώσει τα σχετικά έντυπα με αυτόν.

Όσον αφορά στην μετάβαση σε γιατρό, τότε οι πολίτες πρέπει να αποστείλουν τον κωδικό «1» με SMS στο 13033 ή να έχει συμπληρώσει τα σχετικά έντυπα με αυτόν.

Ποιοι κωδικοί ισχύουν

Όπως ανακοίνωσε στις 5 Νοεμβρίου 2020, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έξι κωδικοί έχουν ενεργοποιηθεί ως προς τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις στο πρότυπο του Μαρτίου.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία.
  • Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλείο), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Το SMS που αποστέλλεται στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την κάτωθι μορφή:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Συμπλήρωση εντύπου και βεβαιώσεις μετακίνησης

Οι πολίτες, επίσης, μπορούν να μετακινούνται έχοντας συμπληρώσει το σχετικό έντυπο ή με χειρόγραφη βεβαίωση, όπως αναφέρεται και στο forma.gov.gr.

Τα έντυπα βεβαίωσης για την κατ' εξαίρεση μετακίνηση είναι τα εξής:

Για τους εργαζόμενους:

Για τους μαθητές:

Τι πρέπει να γράφει η χειρόγραφη δήλωση μετακίνησης 

Στη χειρόγραφη δήλωση μετακίνησης πρέπει να αναγράφονται συγκεκριμένες πληροφορίες.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Ονοματεπώνυμο.
  • Διεύθυνση κατοικίας.
  • Λόγος μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού.
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.
Θέμα:
Lockdown (1681)
Tags:
γιατρός, συνεργείο, βεβαίωση μετακίνησης, βεβαίωση, 13033, SMS, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK