04:07 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1670)
0 02
Βρείτε μας

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του ολικού lockdown στην Αττική, όπου το σύστημα Υγείας συνεχίζει να δέχεται πίεση.

Εβδομάδα αποφάσεων η σημερινή, καθώς το ολικό lockdown στην Αττική –που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του– βαίνει προς το τέλος του, ενώ η πίεση στις ΜΕΘ της Περιφέρειας παραμένει μεγάλη. 

Σημειώνεται πως η εικόνα στις ΜΕΘ αλλά και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID-19 είναι κρίσιμοι παράγοντες για τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν για το μέλλον των αυστηρών περιορισμών.

Μερίδα ειδικών κρίνει πως είναι απαραίτητη μία παράταση του lockdown στην Αττική, σημειώνοντας πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πάμε πιο ομαλά στο Πάσχα, όταν και τα πράγματα θα είναι ευκολότερα λόγω εμβολιασμών και καιρού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια χθεσινής του επίσκεψης στο «Ιπποκράτειο», σημείωσε πως «μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, και η αύξηση στις νοσηλείες COVID που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ, συνεχώς προσαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο». 

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είχε -προ ημερών- εκφράσει την ελπίδα του να μην χρειαστεί μία παράταση του lockdown.

Οι περιοχές της Αττικής που «φλέγονται»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 884 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τα 437 να εντοπίζονται στην Αττική.

Ο Κεντρικός και Δυτικός Τομέας είναι οι περιοχές όπου κατεγράφησαν τα περισσότερα κρούσματα, για άλλη μία ημέρα.

Αναλυτικά, τα κρούσματα κατανεμήθηκαν ως εξής:

  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 108  κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 103 κρούσματα
  • Πειραιάς: 82  κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 55 κρούσματα

Και:

  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 38 κρούσματα
  • Ανατολική Αττική: 32 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 14 κρούσματα
  • Νησιά: 5 κρούσματα
Θέμα:
Lockdown (1670)
Tags:
lockdown, Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Αττική, ΜΕΘ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK