17:33 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2860)
0 12
Βρείτε μας

Την εκτίμησή του πως τα κρούσματα στις αρχές Μαρτίου θα φτάσουν τα 2.000 εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

Στις 5 Μαρτίου τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας θα έχουν φτάσει στα 2.000 σύμφωνα με στοιχεία από το μοντέλο που έχει δημιουργήσει ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

Από την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται άνοδος των κρουσμάτων, σημείωσε ο καθηγητής, σε πρωινή του συνέντευξη στο MEGA. 

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, στην Αθήνα υπάρχει μια ιδιομορφία του επιδημιολογικού κύματος, καθώς εκεί επικεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και διευκολύνεται η μετάδοση του ιού.

Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, από τις 10 Μαρτίου θα παγιωθεί μία αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού κύματος, ενώ από το Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα, χωρίς οριζόντια μέτρα. 

Η άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και το ότι το 20% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, είναι οι παράγοντες που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο καθηγητής, ωστόσο, ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα γίνει αποκλιμάκωση των μέτρων.

Όσον αφορά στα σχολεία, πρέπει να γίνει μια σημαντική έρευνα από την επιτροπή και να διευκρινιστεί σε ποιον βαθμό συμβάλλουν στην επιδημία τα παιδιά.

Για τον ίδιο, μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις τα παιδιά του δημοτικού, αλλά και αυτά των πρώτων τάξεων του γυμνασίου.

Για το λιανεμπόριο είπε πως πρέπει να λειτουργήσει, αλλιώς θα φέρει πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2860)
Tags:
Αθήνα, lockdown, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK