06:36 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1599)
0 11
Βρείτε μας

Την παράταση του ολικού lockdown για τουλάχιστον ακόμη μια εβδομάδα κρίνει απαραίτητη ο κ. Καπραβέλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή.

Σε πρωινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τόνισε πως η υγειονομική κρίση στη χώρα μας έχει δύο όψεις: η βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, η νότια Ελλάδα με επίκεντρο την Αθήνα.

«Ευτυχώς δεν ακολουθήσαμε την ανοσία της αγέλης, θα ήταν μια ολέθρια τακτική με εκατομμύρια νεκρούς και πολλές υλικές ζημιές» εξήγησε και πρόσθεσε πως πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και εμείς ακολουθήσαμε την άμυνα με τα αυστηρά lockdown.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο απαγορευτικό το λάβαμε έγκαιρα και είχαμε ελάχιστες απώλειες, στο δεύτερο καθυστερήσαμε και είχαμε τραγικές απώλειες, ενώ αναφερόμενος το τρίτο -που διανύουμε τώρα- θεωρεί πως «ευτυχώς έχει πολλά προληπτικά χαρακτηριστικά και μια μεγάλη αδυναμία, την κούραση του κόσμου».

Όπως εξήγησε, το σύστημα υγείας στην Αθήνα πιέζεται πολύ, ενώ και τα κρούσματα είναι ανησυχητικά. «Βρισκόμαστε στην όξυνση της πανδημίας, χρειάζεται προσοχή να μην μας ξεφύγει» προειδοποίησε.

Στο ενδεχόμενο για μια πιθανή χαλάρωση των περιορισμών, ήταν κάθετος, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά πως «κανένας λογικός άνθρωπος, εντατικολόγος, στον χώρο της εντατικής, δεν γίνεται να μιλά για άρση», ενώ βρισκόμαστε πολύ κοντά να δούμε το φως στο τέλος, με τον Φλεβάρη και τον Μάρτιο να είναι κρίσιμοι μήνες για την πορεία της χώρας μας.

«Είναι πολύ νωρίς να λέμε για άνοιγμα, δεν θα μπορούμε να το ελέγξουμε. Ζήσαμε τη σφοδρότητα, να μην γίνει και στην Αθήνα» υπογράμμισε, κρίνοντας αναγκαία την επέκταση του lockdown για ακόμη επτά ημέρες.

Θέμα:
Lockdown (1599)
Tags:
μέτρα προστασίας, νέα μέτρα, Μέτρα, Νίκος Καπραβέλος, κέντρο Αθήνας, Αττική, Αθήνα, COVID-19, κορονοϊός, lockdown, ολικό lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK