06:28 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
0 03
Βρείτε μας

Για τον εμβολιασμό των Ελλήνων κατά του κορονοϊού, τα ραντεβού και το σχετικό πιστοποιητικό, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε πως η βεβαίωση εμβολιασμού είναι ένα εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων.

«Για αρχή, αυτή είναι βεβαίωση που μπορεί να έχει υγειονομικό χαρακτήρα. Έχει ανοίξει μία συζήτηση στην Ευρώπη, η οποία είναι πώς θα μπορούσε μία εκδοχή αυτής της βεβαίωσης να τη χρησιμοποιούμε ως εργαλείο διευκόλυνσης, να μπορεί κάποιος να διαβαίνει τα σύνορα ευκολότερα εφόσον έχει τη βεβαίωση» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως πρόσθεσε, τα πιστοποιητικά αγγίζουν τα 55.000 που έχουν εκδοθεί μέσα από το gov.gr, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεσή τους και μέσα από τα ΚΕΠ.

Μάλιστα, επεσήμανε πως το ποσοστό των ραντεβού σε σχέση με τους εμβολιασμούς ξεπερνά το 95%, φτάνοντας σχεδόν το 98%, ενώ ανέφερε ότι έχουν προγραμματιστεί 1,045 εκατ. ραντεβού για το εμβόλιο.

«Από αυτούς, οι 468.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι 230.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Όσο δε θα αυξάνεται η διαθεσιμότητα των εμβολίων, ολοένα και περισσότεροι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα» διευκρίνισε ο Έλληνας υπουργός.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σημείωσε ότι το υπουργείο εξετάζει τεχνολογικές λύσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης για την κυκλοφορία των πολιτών πέρα από τα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033, ωστόσο δεν είναι ακόμα σε επίπεδο ανακοινώσεων. 

«Εμείς εξετάζουμε τεχνολογικές λύσεις για να διευκολύνουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με έναν τρόπο όσο το δυνατόν πιο εύρυθμο και γρήγορο. Ακούμε τους ειδικούς. Η τεχνολογία έρχεται να επικουρήσει» εκτίμησε.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
Tags:
Κυριάκος Πιερρακάκης, πιστοποιητικό εμβολιασμού, πλατφόρμα εμβολιασμού, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK