09:49 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1688)
0 03
Βρείτε μας

Τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένει η κυβέρνηση όσον αγορά στο άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στα SMS σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως» στην επανεκκίνηση λιανεμπορίου.

Σκέψεις για αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει η αγορά μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών, μελετώνται από την κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη της. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για αλλαγές όσον αφορά το SMS στο 13033.

Η τρέχουσα εβδομάδα κρίνεται κρίσιμη όσον αφορά στις αποφάσεις για τις «κόκκινες» περιοχές, με τον κ. Χαράλαμπο Γώγο να σημειώνει το πρωί στον ΣΚΑΪ πως εξετάζεται η περίπτωση της παράτασης του ολικού lockdown στην Αττική

Ο ίδιος, όμως, επεσήμανε ότι από την 1η Μαρτίου μπορεί να λειτουργήσει η αγορά με τη μέθοδο του click away, καθώς δεν φαίνεται ότι επιδρά αρνητικά στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

Αλλαγές στα SMS στο 13033

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ίδιο σταθμό ξεκαθάρισε πως το υπουργείο εξετάζει τεχνολογικές λύσεις για την κυκλοφορία των πολιτών, πέρα από τα SMS στον πενταψήφιο.

Οι σκέψεις αναλύονται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι ανακοινώσιμο.

Για το ίδιο ζήτημα ρωτήθηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Ερωτώμενος, συγκεκριμένα, εάν θα υπάρξουν περιορισμοί όσον αφορά στα SMS σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διευκολύνει «την ανάγκη να λειτουργήσει η αγορά με κάποιο τρόπο».

Τόνισε, και αυτός, πως δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, αλλά άφησε ανοιχτό να εξεταστεί η πιθανότητα τεχνικής κάλυψης της όποιας απόφασης.

«Αφού δούμε τι θα πει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, και με βάση τις κατευθύνσεις που θα μας δοθούν, θα δούμε με ποιο τρόπο θα μπορούμε τεχνικά να υποστηρίξουμε όποιο σενάριο προκριθεί».

Θέμα:
Lockdown (1688)
Tags:
Αττική, lockdown, ολικό lockdown, κορονοϊός, λιανεμπόριο, αγορά, SMS, Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK