12:55 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (293)
0 20
Βρείτε μας

«Αν μείνουμε μόνο στο θέμα του κυρίου Λιγνάδη και την ευθύνη που φέρνει η υπουργός, νομίζω ότι έχουμε φύγει από το κάδρο» ανέφερε ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, κλονίζοντας τον χώρο του θεάματος, σχολίασε ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Μιλώντας στο OΡΕΝ και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και στο ελληνικό #MeToo, υπογραμμίζοντας ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

«Αν μείνουμε μόνο στο θέμα του κυρίου Λιγνάδη και την ευθύνη που φέρνει η υπουργός, νομίζω ότι έχουμε φύγει από το κάδρο. Το ουσιαστικό για μένα είναι η βία που αναπαράγεται σε πολλούς χώρους και με πολλούς τρόπους. Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου κύματος. Κατά τη δική μου άποψη, ακόμα τον γέρο σεισμό δεν τον έχουμε ακούσει και μιλάω πάντα για τον κλάδο μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αφού σημείωσε ότι η βία υπάρχει σε όλους τους χώρους κοινωνικής έκφρασης, υπογράμμισε ότι «ο ηθοποιός διαπαιδαγωγεί ψυχαγωγώντας και ψυχαγωγεί διαπαιδαγωγώντας».

«Με αυτή την έννοια πρώτα θα εξετάσουμε τον άνθρωπο. Το πρόβλημα του κάθε καταγγελλόμενου είναι πρόβλημα που χρήζει άλλων ειδικοτήτων. Κατά τη δική μου άποψη, το Σωματείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα, οι περισσότεροι διάσημοι δεν είναι καν μέλη του ΣΕΗ. Συνέχεια κατηγορούσαν το Σωματείο ότι μέλη του είναι οι άνεργοι, οι ατάλαντοι, οι μετρίου ταλέντου...» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο Παύλος Κοντογιαννίδης δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι ως «αυτόνομη καλλιτεχνική δύναμη», η ανακοίνωση του ΣΕΗ δεν τον καλύπτει 100%, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να κρίνει τους συναδέλφους του.

«Είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις, να κρίνει ο συνάδελφος έναν συνάδελφο ακόμα και εγκληματίας να είναι. Δεν μπορώ να κρίνω τους ανθρώπους που έχουν καταγγελθεί για το ταλέντο τους, εγώ θα κρίνω πρώτα τον άνθρωπο. Όποιο και να είναι το επάγγελμα του καθενός μας, προέχει η ιδιότητα του ανθρώπου. Θέλει τρομερή δύναμη και έλεγχο να ελέγξεις την επιτυχία, να μείνεις ταπεινός και δημιουργικός» κατέληξε.
Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (293)
Tags:
θέατρο, σκηνοθέτης, ηθοποιός, βιασμός ανηλίκου, βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση, Παύλος Κοντογιαννίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK